Warmte met elkaar

Nederland warm zonder aardgas. Een mooie en noodzakelijke ambitie, maar er zal nog moeten een hoop gebeuren om dat te realiseren. Dat begrijpen we maar al te goed. We begrijpen ook dat we dat niet alleen kunnen, maar is alleen mogelijk door er met z’n allen aan te werken… met elkaar. Er zijn verschillende oplossingen om woningen van het aardgas te krijgen. Afhankelijk van de situatie en specifieke wensen zal bekeken worden wat de beste oplossing is. Eén van de oplossingen is het aanleggen van warmtenetten. Daar vertellen wij je graag alles over in deze nieuwe campagne die van start gaat in de week van 14 augustus in de gemeente Ede.

De energietransitie is een grote opgave, voor iedereen in Nederland. Voor de eigenaren van woningen en bedrijven betekent dit onder andere dat er afscheid genomen gaat worden van de cv-ketel en dat er een andere, duurzame en toekomstgerichte vorm van verwarmen voor in de plaats komt. Iedereen dus moet een keuze maken voor een alternatief. Welke alternatieven zijn er, hoe kom je tot een keuze en wat betekent dat dat voor mij? Dat zijn vragen waar deze warmtenetcampagne antwoord op wil geven.

Een warmtenet is een collectief systeem, waarbij lokaal beschikbare warmte lokaal wordt gebruikt. Zo delen we de warmte met elkaar. Een mooie warmte oplossing dus! Dat laten we in deze campagne zien, met een beetje een knipoog. Het is een collectief systeem, zodat inwoners van wijken tegelijkertijd de overstap naar duurzame warmte kunnen maken. Door het gezamenlijk te doen, sta je er ook niet alleen voor en ook dat is een boodschap die deze campagne wil uitdragen.