Wist je dat
Je huis wordt meer waard met een warmtenetaansluiting
Ik hoor je denken: vertel me meer! Geen probleem, daar ben ik voor. WarmteNetty, aangenaam!
Het zit zo: duurzame keuzes verhogen de waarde van je woning. Best logisch, want steeds meer kopers zoeken naar energiezuinige huizen. Met een warmtenet zit je helemaal goed: geen gedoe meer met een cv-ketel en het onderhoud wordt geregeld door het warmtebedrijf. Je bespaart op je energierekening, bent niet meer afhankelijk van aardgas en maakt je huis toekomstproof. Een slimme investering die zowel jij als toekomstige kopers zullen waarderen. Echt een win-win!
Met een warmtenet verduurzaam je automatisch mee zodra er nieuwe warmtebronnen worden aangesloten.
Een warmtenet maakt gebruik van verschillende duurzame warmtebronnen, zoals restwarmte van fabrieken of aardwarmte. Stel je voor: over een paar jaar schakelt het warmtebedrijf over op nóg duurzamere bronnen. Wat merk jij hiervan? Niet veel. Je hoeft niks aan te passen in je huis – geen nieuwe apparaten, geen extra kosten. Je profiteert gewoon van steeds duurzamere warmte. Zo makkelijk kan het zijn.
Wist je dat
warmtebedrijven niet meer dan 6% winst mogen maken?
Wat dat voor jou betekent?
Ik zal het je uitleggen! Warmtebedrijven worden streng gecontroleerd door de overheid. Ze mogen geen hoge winsten maken, omdat warmte een basisbehoefte is. Daarom is er een duidelijke grens van 6%.
Kort gezegd: je betaalt alleen voor wat je écht gebruikt, niet voor extra winsten. Best een fijn idee als je het mij vraagt. Zo blijft het eerlijk, transparant!
Wist je dat
dat het Amersfoortse warmtenet 30% van alle warmte haalt uit zonne-energie, restwarmte en warmtepompen?
Wat houdt dit precies in?
Een deel van de energie die jouw huis verwarmt, komt van duurzame bronnen zoals de zon, warmtepompen en restwarmte van fabrieken. De overige 70% komt van de warmte uit duurzame biogrondstoffen.
In de nabije toekomst gaat Amersfoort een stapje verder. Ze willen nóg meer warmte halen uit aquathermie en aardwarmte, waardoor ze naar verwachting 14.000 huishoudens helemaal klimaatneutraal kunnen verwarmen. Daarmee schopt Amersfoort het zelfs in de top 5 van duurzaamste warmtenetten van Nederland. Een mooie stap richting een groenere toekomst!
Wist je dat
Verschillende warmtebronnen worden gebruikt.
Bijvoorbeeld aquathermie of aardwarmte.
Ik kan me voorstellen dat dit een onbekende wereld voor je is. Geen zorgen, ik leg het je graag uit. Het is eigenlijk best simpel: in plaats van energie uit aardgas te gebruiken, haalt het warmtenet warmte uit natuurlijke bronnen zoals water en de aarde zelf.
Aquathermie betekent dat er warmte uit water wordt gehaald, bijvoorbeeld uit rivieren of uit rioolwater. Aardwarmte is warmte die afkomstig is uit de ondergrond van de aarde.
Door deze duurzame bronnen te gebruiken, wordt de energie die je huis verwarmt steeds groener en duurzamer!
Test jouw kennis over warmtenetten
Hoeveel weet jij over warmtenetten? Doe de quiz en ontdek het zelf. Een leuk extraatje: je maakt kans op mooie prijzen.
Wist je dat
Je bent altijd verzekerd van gratis 24/7 service.
Ja, echt waar!
Met een warmtenetaansluiting hoef je je nergens druk om te maken – wij regelen alles voor je. Geen koude voeten, geen gedoe met een kapotte cv-ketel. Of het nu midden in de nacht is of op een luie zondagmiddag, je hebt altijd hulp binnen handbereik. En dat is niet alles: het kost je helemaal niets extra’s!
Wist je dat
Geen servicecontract of vervangingskosten.
Klinkt te mooi om waar te zijn?
Niks is minder waar. Je betaalt één keer voor een warmtenetaansluiting en verder hoef je je nergens druk om te maken. Als er iets stuk is of als er onderhoud nodig is, dan regelt het warmtebedrijf dat voor jou. Geen zorgen meer over dure vervangingen van je cv-ketel of onverwachte rekeningen voor onderhoud. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van de warmte. Zo simpel is het. Geen gedoe, gewoon comfortabel wonen!
ALLE WEETJES OP EEN RIJTJE
Meer weten over warmtenetten?
Alle weetjes van WarmteNetty staan op een rij. Zo ben jij helemaal op de hoogte.
Verduurzaam ik automatisch mee met een warmtenet?
Hoe betrouwbaar is een warmteafleverset?
Hoe vaak worden de warmtetarieven aangepast?
Kan ik subsidie krijgen als ik aansluit op een warmtenet?
En het wordt nog beter: hoe groener je huis, hoe hoger de subsidie. Of je nu overstapt op elektrisch koken of je woning beter isoleert, het betaalt zich uit!