Warmte met en voor elkaar

December is een maand waarin veel aandacht is voor warmte. Niet alleen omdat het buiten kouder wordt, maar ook omdat we meer aandacht hebben voor elkaar. Menselijke warmte dus. Juist in december met dagen als sinterklaas, kerst en oudjaar staan we erbij stil hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben. Familie of vrienden. En ook belangrijk om erbij stil te staan dat niet iedereen beschikt over die vorm van warmte.

Als “Warmte met Elkaar” houden we ons bezig met het vertellen van het verhaal over duurzame warmte via warmtenetten, als alternatief voor aardgas. Warmte is een lokaal product, omdat het lokaal wordt geproduceerd en lokaal wordt gebruikt. Dat maakt dat we de focus hebben op wat er lokaal speelt en we ons ook lokaal betrokken voelen.

Zo deden we in december mee met de Dickens markt in Bennekom. Natuurlijk was ons doel om te praten over duurzame warmte via een warmtenet, maar het was ook een mooie gelegenheid om een mooi warm moment te cre√ęren voor mensen die de komende periode wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. We vroegen aan mensen om een kaartje te schrijven aan iemand in een verpleeghuis, om ze op die manier een warm kerstmomentje te bezorgen. En die actie werd heel positief ontvangen. Iedereen begreep dat het van betekenis kan zijn om een kaartje te ontvangen, zelfs als je die persoon niet persoonlijk kent. In twee dagen tijd hebben we op die manier enkele honderden kaartjes verzameld, met mooie warme wensen daarop.

Warme kerstgroet

De kaartjes met mooie wensen hebben we daarna bezorgd bij een zorgorganisatie en een welzijnsorganisatie, die precies wisten elke bewoners hier blij van zouden worden. Geweldig om op deze manier warmte met elkaar te delen.