Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel makkelijk. Wacht op een aanbieding van het lokale warmtebedrijf bij jou in de buurt en stap over op een warmtenet. Op deze manier word je in één klap aardgasvrij.

Waar bestaat de offerte uit?

Een warmtenet is een collectief systeem. Dat betekent dat een hele wijk of buurt tegelijk wordt aangesloten. Of u wilt aansluiten staat u volledig vrij. Om uw keuze te kunnen maken, is het goed om te weten hoeveel dat u kost. U krijgt daarvoor een offerte van het warmtebedrijf. Die offerte bestaat uit een aantal onderdelen:
1. Het verwijderen van de bestaande cv-ketel.
2. Het plaatsen van een warmteafleverset.
3. Het aansluiten van de warmteafleverset op de bestaande verwarmingsinstallatie.
4. Het aansluiten van de warmteafleverset op het wijkdistributienet.

Van gasfornuis naar inductieplaat

Misschien dat u ook nog op aardgas kookt. Als u aardgasvrij wordt gemaakt is dat niet meer mogelijk. Onderdeel van de offerte kan dus ook zijn een aanbod voor het plaatsen van een inductiekookplaat en het aanpassen van de elektrische installatie daarvoor. Veel mensen koken al op inductie en dan is het verwijderen van de cv-ketel en het vervangen door een warmteafleverset het enige dat nodig is om aan te sluiten op het warmtenet en daardoor volledig aardgasvrij te worden.

Het gemak van een warmtenet

Bij een aansluiting op een warmtenet hoeft u dus een heleboel niet te doen. U hoeft niet uw woning volledig te isoleren, u hoeft niet uw verwarmingsinstallatie aan te passen, u heeft geen dubbele vastrechtkosten of onderhoudskosten die u bij een hybride ketel bijvoorbeeld wel zou hebben. Kortom, een aansluiting op het warmtenet heeft meerdere voordelen en is daardoor de meest makkelijke manier om aardgasvrij te worden. U doet dat samen met de andere bewoners uit de buurt en hebt daardoor veel minder gedoe en onzekerheid of u wel de juiste technische keuze maakt. U wordt daarmee volledig “ontzorgd”.

Service, onderhoud en vervanging

Ook na de overstap op het warmtenet blijft u service ontvangen. De warmteafleverset blijft namelijk eigendom van het warmtebedrijf. Dat betekent dat de service, onderhoud en vervanging dus inclusief zijn. U heeft geen onverwachte kosten meer en mocht er iets zijn, heeft u 24/7 de beschikking over de servicemonteurs die u komen helpen om het probleem om te lossen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een warmtenetaansluiting in jouw wijk? Neem contact met ons op!