Grote investeringen voor een woning kun je eigenlijk alleen maar doen als daardoor ook de waarde van je woning stijgt. Hoe zit dat eigenlijk met een aansluiting op een warmtenet?

Duurzaamheid is al in toenemende mate een belangrijke factor zijn voor de waarde van een woning. Er zijn verschillende redenen waarom duurzaamheid een rol speelt in de vastgoedmarkt. We noemen er hier vier:

1. Duurzame woningen zijn vaak energiezuiniger met daardoor lagere energiekosten voor de bewoners. Kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in woningen met lage lasten zoals kosten voor energieverbruik

2. Er is een groeiend bewustzijn als het gaat om het milieu en klimaat en meer en meer mensen streven ernaar om milieuvriendelijker te leven. Een duurzame woning kan daarom aantrekkelijker zijn voor een groeiende groep potentiële kopers.

3. In sommige gebieden worden regels en voorschriften ingevoerd om duurzaamheid te bevorderen. Het voldoen aan deze normen kan niet alleen de waarde van de woning vergroten, maar ook eventuele problemen bij de verkoop verminderen.

4. Duurzame woningen worden vaak gezien als meer toekomstbestendig, aangezien ze minder afhankelijk zijn van traditionele energiebronnen. Dit kan de waarde van uw woning vergroten in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt.

Inclusief onderhoud en vervanging

Een heel belangrijk voordeel van een aansluiting op een warmtenet is dat je als consument echt klaar bent. Bij een cv-ketel was bijvoorbeeld altijd de vraag “hoe oud is de cv-ketel’, omdat je dan als consument kon inschatten hoe lang het nog duurde voordat je de cv-ketel moest gaan vervangen en daarvoor geld opzij moest zetten. Bij de keuze voor een warmtepomp is dat ook weer zo.

Bij een aansluiting op een warmtenet is die vraag niet meer nodig, omdat de warmteafleverset eigendom is van het warmtebedrijf en het onderhoud, reparatie en vervanging door het warmtebedrijf worden verzorgd en je als consument daarvoor geen geld moet hoeft te reserveren. Je bent echt klaar en blijvend duurzaam.